Nasz zakład

Siedziba Firmy

Sądecka Grupa Producentów Owoców i Warzyw „Owoc Łącki” swoją siedzibę ma w sercu Kotliny Łąckiej, która słynie z sadów jabłkowych, śliwkowych, wiśniowych,  jak również czarnej porzeczki.  

Wyjątkowy i prawdziwy smak owoce oraz soki spod marki OWOC ŁĄCKI zawdzięczają połączeniu dwóch czynników: tradycji i nowoczesności. „Owoc Łącki”, to wiedza i kunszt sadowników oraz nowoczesne przechowalnie i sortownie.

Zautomatyzowany system przechowywania owoców

Nowoczesność to nasza odpowiedź na wszystkie problemy związane z przechowywaniem owoców.

Komory z kontrolowaną atmosferą...

Aktualnie posiadamy 39 komór chłodniczych z kontrolowaną atmosferą. Komory  mieszczą  7000 ton owoców. Do każdej z nich wchodzi ok. 180 ton jabłek.

Zmodyfikowana atmosfera...

Odpowiednio zmodyfikowana atmosfera w magazynie stopniowo spowalnia procesy biochemiczne i fizjologiczne zachodzące w przechowywanych przez nas owocach, wydłużając ich trwałość i zmniejszając podatność na niektóre choroby. 

Zachowana jakość owoców…

Zgromadzone w komorach chłodniczych z kontrolowaną atmosferą owoce zachowują swoje walory zarówno odżywcze, jak i smakowe..

Linia sortownicza z rozładunkiem wodnym

Nowoczesna linia sortownicza która klasyfikuje owoce pod względem kalibru (wielkości), wybarwienia i jakości, jest w stanie przesortować dużą ilość owoców w stosunkowo krótkim czasie. Dzięki temu jesteśmy w stanie dostarczyć klientom owoce według ich indywidualnych potrzeb.

Rozładunek wodny...

Skrzynia z owocami automatycznie unosi się i delikatnie opada do zbiornika na wodę, a jabłka delikatnie wypływają

Delikatne płukanie...

Następnie są delikatnie płukane i transportowane do obszaru sortowania.

Wstępny proces selekcji…

Pracownik sortujący obserwuje każde przechodzące jabłko, dokonując wstępnej klasyfikacji w celu eliminacji oczywistych wad i braków.

Dokładny proces klasyfikacji…

Jabłka są indywidualnie skanowane i sortowane według wielkości (kalibru), jakości i koloru.

Pakowanie owoców….

Owoce do natychmiastowej sprzedaży są pakowane ręcznie w kartony lub trafiają na zautomatyzowane linie produkcyjne gdzie są pakowane w worki foliowe.